Smještena na jedinstvenoj lokaciji tik uz kristalno čisto more u šljunčanoj intimnoj uvali Ovčice na predjelu Bačvica.
U zelenoj oazi nedaleko od samog centra ,dovoljno daleko od buke i ulice,a opet tik uz more ,do našeg mjesta užitka možete doći šetnjom ili vožnjom bicikle ,ali i autom.Proći ćete kroz oazu borove šume i mirišljavog mediteranskog raslinja koje će vas pripremiti za konačni užitak.

Kavana _Ovcice-Split-CroatiaTu ćete doživjeti jedinstveni doživljaj prirode i mora,biti posluženi prirodnim i jedinstvenim koktelima i sokovima naših ljekovitih biljaka ,osjetiti miris i okus dijamantne kave,napravljene od mješavine probranih zrna najbolje kave te veliki izbor domaći i stranih piva najbolje kvalitete i ostalih napitaka uz domaću atmosferu osoblja i vrhunske usluge

Na Ovčicama ćete doživjeti najljepše trenutke zalaska sunca i predivni opuštajući pogled na čisto i mirišljavo more , blagi morski povjetarac zapljusnit će Vaše tijelo i osnažit Vaš duh.
Tu ćete doživjet muziku mora koja će oživjet svaki atom Vašeg tijela,a duhu priuštiti božanski sklad.

Kavana _Ovcice-Split-Croatia-SEE_VIEWUvala Ovčice dobila je naziv po ribi Ovčice (……) koje su se tu skupljale u velikom jatu gdje su se hranile jedinstvenom morskom travom koja tu raste.
I danas tu valu posjećuje jata riba koje privlače razigrane jadranske dupine koje ćete vjerovatno vidjeti dok opuštajuće promatrate pučinu mora.

Nakon izgrađene šetnice početkom 60tih godina na mjestu nekadašnjeg prostora za brod smješten je bistro Ovčice za potrebe kupača u kojem su nuđeni osvježavajući napitci .Veliki broj Spličana tu je načio svoja prva plivačka umjeća i izveo svoje prve skokove u more sa obližnjih sika.,Tu su napravljene i prve razglednice i prve fotografije ljetnih užitaka u gondolama .

Kavana _Ovcice-Split-Croatia-NIGHT_ATMOSPHERESplitska omladina krajem 70tih godina to mjestu otkriva u večernjim i noćnim satima gdje su pronašli najskrovitije ,najintimnije i najčarobnije mjesto svog okupljanja .Ibaš poput ovčica u moru koje hranu nalaze u svojoj morskoj ispaši ,tako je i splitska omladina našla svoju duhovnu hranu u zajedničkom okupljanju pomalo i revolucionarnom oslobođenju kroz najbolju tadašnju svjetsku blues i rock scenu koju su tadašnji pomorci donosili i upoznavali naprednu splitsku omladinu šireći duh hipi generacije.
To mjesto je tada nazvano “Đaja” zahvaljujući osobi koja je to mjesto zajedno sa splitskim generacijama pretvorilo u nezaobilazni simbol grada čiji je temelj svakako bila rock blues muzika ,ali i novi revolucionarni duh koji je predvodila hipi generacija.
Kavana _Ovcice-Split-Croatia-STAGEU to vrijeme rodila se splitska blues rock scena koja je proizvela mnoge vrhunski talentirane muzičare koji su se redali sve do kraja 80tih.
U međuvremenu je došlo do nasipanja i širenja obale koja je na neki način izgubila tu intimnost zidića,ali još uvijek centar okupljanja splitske mladeži.

Rat koji je poput tornada zahvatio zemljui na neko vrijeme je prekinuo te čari koje su pružale Ovčice .Objekat je na neko vrijeme zatvorio svoja vrata ,Ovčice su opustjele i ostale bez svoje mladosti koja zahvačena promjenama nestaje svaki svojim životnim putem

Objekat je renoviran i obnovljen krajem 90tih kao i plaža to ponovo 2014 godine kad Ovčice doživljavaju svoju renesansu .
Danas objekt zadovoljava sve standarde ugostiteljstva ,a kroz blues rock i jazz glazbu GENERACIJE oživljavaju duh starog “Đaje” koje itekako dobro pamte .

MORE I GLAZBA SU OAZA DIVNOG LJUDSKOG DUHA KOJI SPAJA SRCA I ČINI SVIJET LJEPŠIM MJESTOM ZA ŽIVOT.

Kavana _Ovcice-Split-Croatia-SUNSET_VIEWNaše Jadransko more je neizmjerno ljekovito što je i znanstveno dokazano i potvrđeno.Svaka morska kap je savršeno ljekovito izbalansirana mineralima i oligoelementima kako samo priroda može izbalansirati.Plivanjem,plutanjem ,šetnjom i udisanjemkroz našu kožu i nosnice u naš organizam ulaze svi ti elementi potrebni našem tijelu te potiču prirodnu obranu našeg organizma te ga štiti antibakterijski i antivirusno..
More nas rješava stresa i pridonosi psihičkoj stabilnosti ,obnovi i jačanju duha.

Ljekovitosti pridonosi prisutnost planktona ,algi,morskih trava …..a,kad se tome pridoda ljekoviti miris borovine (atiseptička svojstva) i ostalog ljekovitog bilja …vi dobijate besplatnu dozu rajske oaze.

Na Ovčicama ćete doživjeti i Kubu i Woodstog i Karibe …..ali i Split ….nemojte zaobići Ovčice,dođite po svoju dozu raja.


… i šta press kaže o Kavani Ovčice?

HERA_ZNANJE

Kako sam u splitskoj noći pronašla Kubu i čula ”Sviraj to ponovo Sem”

A onda sam sinoć zakoračila kod Vere. Rado bih da promijeni ime prostora, voljela bih da mogu reći- Idem kod Vere, ili Idem kod Sema, ili Idem u Havanu…..no pravilnici traže da se to mjesto zove Kavana Ovčice. No možda je to čak i zgodno…doći negdje i osjećati se kao blažena ovčica zaštićena stadom. Svi smo mi ipak solo borci a ponekad je dobro osjetiti mekoću koji daje grupa.

Nadalje mjesto događanja. Ako kažem- najlipji grad na svitu- pokvariti ću, jer ta mantra ovdje ne pripada. Vera će vas dočekati i ugostiti pokraj Mora, a ono je samo po sebi poezija duše… Read More


sg

Aliensi i njihov vodič kroz hard/heavy rock galaksiju

Koncertom održanom u petak navečer u klubu Ovčice nedvojbeno je dokazano da je glazba lirska, a ponekad i dramska paučina između srca i mozga. Tu je tvrdnju svojom kvalitetnom svirkom i pametnim odabirom kompozicija suvereno dokazao bend zvan Aliens … Read More


sg

DalMotion Jazz Quintet

Već je početna, autorska „Longfield Blues“ ili, kako je Pele najavio, „Dugopolje blues“, indikativno odredila u kojem pravcu će se koncert odvijati. Uz čitanje nota kojima je započela zadana tema, nakon vrlo kratkog vremena, dva, ili bolje rečeno tri solo instrumenta krenula su u svoje glazbene eskapade i osobne priče … Read More